Saturday, 17 December 2011

Banoffee Pie


Ingredients
250 - 300 gr oat biscuits
75 gr butter, melted
1 can of condensed milk caramel (397 gr)
2 - 3 bananas 
200 - 300 gr double cream
1 tablespoon icing sugar
Grated chocolate

Method
Crush the biscuits. Combine them with butter and mix well. Place this mixture on  a tray, pressing with your hands. 

Spread the caramel on the crushed biscuits (This part is little tricky. Actually, the caramel stick to the crumbs and make it very difficult to spread. To make it easier, wet a spoon with hot water. Then spread the caramel with this warm spoon each time. And be patient :)). 

When it is ready, keep it in fridge for 1 hour. 

Slice the bananas. Place them on the pie. Whip double cream and icing sugar until you obtain a soft texture. 

Spread the cream on bananas (Or first the cream, then the bananas. But this time the bananas may be browned).

Sprinkle with grated chocolate. Keep it in fridge over night.

----------------

Banofi Pasta

Malzemeler
250 - 300 gr yulafli biskuvi
75 gr tereyag, erimis
1 kutu "condensed milk karamel" (397 gr) 
3 tane kadar muz
200 - 300 gr çırpma kreması
1 yemek kasigi pudra sekeri 
Rendelenmis cikolata

Hazirlanisi
Biskuvileri ufalayin. Biskuvi parcalari ile erimis tereyagini iyice yogurun. Bir tepsiye, elinizle bastirarak, yerlestirin. 

Karameli, biskuvilerin uzerine surun (Bu en zor bolumu. Cunku karamel, biskuvilere yapisip, surulmesini zorlastiriyor. Bu karmaşayı önlemek için sicak suya tuttugunuz bir kasik yardimi ile karameli surmenizi oneririm.).

Surme islemi bittiginde, pastayı 1 saat buzdolabinda bekletin. 

Muzlari dilimleyin. Pastanin uzerine dizin. Krema ve pudra şekerini cirpip, yumusak sivi olmayan bir kivam elde edin. (***ÖNEMLİ: Kullandığınız kremanın "çırpma kreması" yani yoğun kıvamlı olması şart)

Kremayi muzlarin uzerine kaşıkla koyar gibi surun (ya da isterseniz, once kremayi dokup, sonra muzlari dizin. Fakat muzları üstte bırakırsanız, muzlar kahverengileşirler.)

Rendelenmis cikolatayi uzerine serpin. Bir gece buzdolabinda bekletin.

No comments:

Post a Comment